Rapporteren in PowerPoint: efficiënt en effectief

Leer rapporteren in PowerPoint!Steeds vaker kiezen adviesbureaus ervoor te rapporteren in PowerPoint. Niet zo gek. Het in Word opgestelde adviesrapport is goedbeschouwd een overblijfsel uit het typemachinetijdperk. En het is niet efficiënt. Het kost de schrijver veel tijd en moeite om zo'n rapport op te stellen en de lezer even zoveel tijd en moeite het helemaal door te nemen. En daarom leest de lezer slechts bepaalde stukken uit het rapport. Blijkt al dat schrijfwerk verspilde tijd en moeite...

Rapporteren in PowerPoint lost dit probleem op. Een PowerPoint-rapport is beknopt, to-the-point en visueel aantrekkelijk. En het bespaart tijd bij maker en lezer.

Inhoud van de training

Nog altijd zijn rapporten één van de belangrijkste ‘deliverables’ in het advieswerk. Dat verandert niet. Maar het rapport zelf wel. Want een uitgebreid tekstrapport schrijven is een flinke klus en dan ook ook nog een aparte presentatie maken is dubbel werk. Door te rapporteren in PowerPoint lost u dat op.

Het PowerPoint-rapport is een nieuw tekstgenre. Rapporteren in PowerPoint vraagt een aangepaste werkwijze van u als rapportschrijver. Niet langer immers staat de procesbenadering centraal, maar de transformatie van kennis, afgestemd op de lezer. Door resultaatgericht te werken ontstaat een presentatie die zowel logisch is ingedeeld, overzichtelijk is als voldoende onderbouwing geeft. In de training ligt de nadruk op leren door doen. Het is een actieve, 2-daagse training waarin u volgens een 7-stapsaanpak uw eigen PowerPoint-rapport creëert.

"Het slidesrapport dwingt de opsteller tot de nodige kortheid, tot het maken van keuzes wat er nu echt toe doet en wat niet."

Doelgroep

De training is bedoeld voor alle adviesprofessionals die weten hoe ze een tekstrapport moeten opstellen en nu de stap willen maken naar een wijze van rapporteren die in dit digitale tijdperk steeds gangbaarder wordt.

Data open trainingen 2017

  • 8 juni

 

Meer informatie? Vraag het infoblad over de training Rapporteren in PowerPoint aan.