Schrijven voor het web: teksten die werken

Leer teksten te schrijven voor het web die werken! Schrijven voor het web, wie doet het niet? Maar wie treffende webteksten kan schrijven, onderscheidt zich van de goegemeente op het www. Of u nu de content van een website schrijft, een blog onderhoudt of een digitale nieuwsbrief schrijft.

Goede webschrijvers schrijven niet alleen in een aansprekende stijl, ze kennen ook het gedrag van de beeldschermlezer en spelen daarop in. En ze weten hoe zoekmachines werken en houden daar in hun tekst rekening mee. Wie goed kan schrijven voor het web, publiceert teksten die werken.

Inhoud van de training

Het doel van de workshop Schrijven voor het web is dat de deelnemers in staat zijn om treffende webteksten te schrijven: teksten die eruit springen. Webteksten die zijn afgestemd op de informatiebehoefte en op het zoek- en leesgedrag van de doelgroep. De nadruk in de training ligt op zelf doen. Theorie komt wel aan bod, maar wordt altijd vertaald naar direct toepasbare richtlijnen. We zullen gebruik maken van teksten die de deelnemers van tevoren aan mij hebben gemaild, maar we bekijken en bewerken ook teksten van internet.

Doelgroep

De training Schrijven voor het web is bedoeld voor alle professionals die moeten of willen schrijven voor nieuwe media en daar ook echt effect mee willen bereiken.

Data open trainingen in 2017

  • 30 maart

 

Meer informatie? Vraag het infoblad over deze training aan.